Marknad/Produkt

Strategisk inköpare

Heltid
Ansökningen är stängd

Om oss
Rottne Industri AB har tack vare högt fokus på teknisk innovation och kvalitét en stabil och långsiktig tillväxt, och vi fortsätter stärka vår stabila position på marknaden. Vi behöver nu utöka med ytterligare en medarbetare till vårt inköpsteam i Rottne, endast 2 mil från Växjö. Nu söker vi dig som drivs av att hitta lösningar och ha ett brett och variationsrikt arbete. Som inköpare kommer du att vara ryggraden i vårt inköpsarbete med ansvar för affärer och affärsrelationer i ett team av fyra inköpare.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som inköpare fungerar du både operativt och strategiskt, vilket innebär att du sköter den löpande inköpsplaneringen och säkerställer materialförsörjningen till vår produktion. Du ansvarar för att utveckla och implementera inköpsstrategier, företrädesvis inom området hydraulik och elektronik för att kontinuerligt effektivisera och driftsäkra inköpsprocesserna. Du bygger upp en konkurrenskraftig leverantörsbas genom att identifiera och utvärdera leverantörer i hela världen. Med fokus på kostnad, leverans och kvalitet förhandlar du fram avtal med leverantörer. Du tar ansvar för processerna från ax till limpa och du samarbetar med utvecklingsavdelningen och produktionen för bästa möjliga helhetsresultat. Du kommer att få stort inflytande och frihet vid planerandet av ditt eget arbete. Resor kan förekomma.

Din profil
Som person är du målinriktad, lösningsfokuserad och idérik med förmåga att självständigt driva utvecklingen inom ditt ansvarsområde framåt. Du är noggrann och analytisk och du optimerar inköpsprocesserna med god förståelse för helheten. Att jobba med ständiga förbättringar, digitalisering och effektiviseringar av processer med system som verktyg är en självklarhet för dig. Du är en sann lagspelare som uppskattar att jobba tillsammans med dina kolleger mot gemensamma mål, och du har förmågan att skapa förtroende och bygga goda långsiktiga relationer.

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har

  • Några års erfarenhet av inköpsarbete, alt. annan likvärdig erfarenhet inom industri
  • God erfarenhet av och kunskap kring inköp med fördel inom hydraulik och elektronik
  • Kunskap i ritningsläsning
  • Förhandlingserfarenhet är meriterande
  • Erfarenhet av andra områden än hydraulik och elektronik kan också vara meriterande
  • Mycket god engelska och svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Office-paketet och erfarenhet av MPS-system

Vi erbjuder dig ett jobb på ett privatägt, stabilt företag som värnar om individen. Som inköpare får du en inflytelserik nyckelroll i företaget. Du kommer till ett team med en mycket bra laganda och sammanhållning. Vi är en platt organisation med korta beslutsvägar vilket ger dig goda möjligheter att påverka både din egen och din avdelnings utveckling.

Ansökan
Sista ansökningsdatum är den 17 juni 2022

Frågor besvaras av HR-Partner Ingrid Sandberg, 070-820 40 06 alt ingrid.sandberg@rottne.com
Alternativt inköpschef Victor Windahl. 0470-75 87 14, alt victor.windahl@rottne.com


[addtoany]