Data/IT

Technical Lead/ Manager

Heltid
Ansökningen är stängd

Vi sysslar med något av det viktigaste som finns – att ge alla möjligheten till en bra skola. Vår uppgift är att ge dem som arbetar i eller med skola och förskola de verktyg de behöver för att göra sitt jobb så bra som möjligt. Att jobba på IST handlar om att försöka göra samhället bättre, genom att bidra till ett bättre lärande och en bättre skola för alla.

Business Region Sweden ansvarar för den svenska marknaden, där vi har arbetat nära våra kunder i mer än 30 år. Våra kunder och användare är det viktigaste för oss. De är anledningen till att vi varje dag försöker hitta nya, smartare och bättre lösningar på utmaningarna i dagens skola. Och för att vi ska lyckas med det behöver vi ha rätt personer på plats.

Vill du vara med och skapa en bra skola, där alla kan lära mer?

Vem är du?
Oavsett roll eller vilken del av erbjudandet våra medarbetare jobbar med handlar deras arbete om att med kunskap och teknik skapa bättre, mer rättvisa förutsättningar i skolan och i samhället. Vi hoppas att du tycker det är viktigt att få vara en del av det.

För att trivas i rollen behöver du brinna för både människor och teknik. Förutom att längta efter att få skapa de bästa tekniska lösningarna har du också talang för att arbeta med flera utvecklingsteam och vara en del av en kreativ arbetsmiljö. Vi tror att du i dagsläget är en erfaren utvecklare som är intresserad av att utvecklas vidare och jobba på en mer strategisk och övergripande nivå. Du kommer ha en nyckelroll där du vägleder organisationen i tekniska utmaningar i ett nära samarbete med framför allt utvecklingsavdelning och produktledning.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Kontrollera att våra IT-lösningar uppfyller både de funktionella krav och de kvalitetskrav som ställs på arkitekturen.
  • Säkerställa att ramverk och riktlinjer kring standarder och att integration följs i enlighet med den tekniska plattformen
  • Arbeta kontinuerligt med förbättringsarbete genom att skapa kvalitet och produktivitet
  • Balansera funktionella krav mot övriga kvalitetskrav; skalbarhet, prestanda, säkerhet, flexibilitet, återanvändbarhet, testbarhet och användbarhet samt göra nödvändiga prioriteringar och kompromisser
  • Stötta verksamheten i planering av förändringar och deras påverkan på berörda IT-lösningar
  • Agera teknisk rådgivare såväl internt som externt

Kompetens och erfarenhet 
För att passa i rollen är du mycket teknikintresserad, engagerad och kreativ person med god känsla för samband mellan teknik och verksamhet. Du är en problemlösare ut i fingerspetsarna som löser problem på ett effektivt och affärsmässigt vis. Vi ser gärna att du har en erfarenhet av komplexa IT-strukturer på lösningsarkitektnivå samt även erfarenhet av hela utvecklingsprocessen från kravställning, design, utveckling, test till leverans. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt samt är strukturerad och analytisk.

Du behöver vara trygg i din förmåga att hantera utmanande situationer, och med integritet och trovärdighet vara en förebild. Rollen kräver god kommunikativ förmåga, då du har en central roll och hanterar kvalitetskrav, deadlines och leveranser parallellt med det andra både planerade och oplanerade arbetet. Vi tror också att du har gedigen kunskap om agila verktyg, processer och metoder samt relevant utbildning inom IT.

Välkommen att skicka in din ansökan snarast dock senast 21 juni.
Löpande urval kan komma att tillämpas och intervjuer kan påbörjas innan sista ansökningsdatum så ansök gärna så snart som möjligt.
Vid frågor vänligen kontakta vår Country HR Manager Mathilda Wirenstrand på mathilda.wirenstrand@ist.com


[addtoany]