Lediga Jobb Växjö | VXOjobb

Ett förstoringsglas visar en tecknad siluett av en person.

Lediga Jobb Växjö | VXOjobb

av Daniela Nattsén i Söka jobb 15/02/2023 0 comments

Hos oss på VXOjobb hittar du lediga jobb i Växjö med omnejd. Här kommer vi ge våra 9 tips till dig som söker jobb för att öka dina chanser att bli anställd. Vi går även igenom våra tips i närmare detalj.

Bor du i Växjö kommun och vill hitta lediga jobb registrerar du dig enkelt på vår hemsida och söker tjänsterna därifrån.

Lediga jobb i Växjö kommun

VXOjobb är Växjös lokala jobbsajt. Du kan registrera dig direkt här på vår hemsida samt se vilka jobb du har sökt hos oss. Letar du jobb och vill söka någon av våra lediga tjänster i Växjö med omnejd så kan du registrera dig här.

Lästips: Söka jobb hos VXOjobb.se vs arbetsförmedlingen.

9 tips till dig som söker jobb

Att söka jobb kan upplevas svårt och kräver att du som jobbsökande har tålamod. Vissa jobb har långa rekryteringsprocesser i flera olika steg medan andra endast har en intervju. Vi på VXOjobb har skapat en lista med våra 9 bästa tips för att öka dina chanser att få jobbet du söker!

Nedan kommer vi att gå igenom dessa tips samt förklara dem i närmare detalj.

 1. Sök jobb som du är genuint intresserad av.
 2. Läs annonsen noggrant för att veta exakt vad som efterfrågas.
 3. Anpassa ditt CV och personliga brev.
 4. Förbered eventuella dokument.
 5. Fundera över ditt löneanspråk.
 6. Ring runt och fråga tidigare arbetsgivare om de vill vara referens.
 7. Läs på om företaget du söker jobb hos.
 8. Googla dig själv.
 9. Gör ett gott intryck på intervjun.

 

 1. Sök jobb som du är genuint intresserad av

Om du känner att vissa typer av jobb lockar mer än andra bör du söka dem framför andra. Har du intresse inom en bransch så kommer det att lysa igenom, både i ditt personliga brev och på intervjun!

 1. Läs annonsen noggrant för att veta exakt vad som efterfrågas

Genom att läsa igenom annonsen ordentligt så får du reda på vad arbetsgivaren söker. Det leder till att du inte kommer slösa vare sig din eller arbetsgivarens tid med att söka ett jobb som du inte har rätt kvalifikationer för. Vet du vad arbetsgivaren önskar har du nytta av det i steget nedan!

 1. Anpassa ditt CV och personliga brev

Att anpassa sitt CV och personliga brev efter tjänsten du söker är en stor möjlighet att sticka ut och lyfta fram vad som gör just dig perfekt för jobbet. Om arbetsgivaren efterfrågar en specifik färdighet som du besitter så kan du lägga mer fokus på den i ditt personliga brev. har du dessutom erfarenheter som är meriterande eller ett personligt intresse i branschen är det en stor fördel i en rekryteringsprocess.

 1. Förbered eventuella dokument

Vissa arbetsgivare vill till exempel se dina gymnasiebetyg eller ha ett utdrag ur belastningsregistret från polisen. Utdraget från belastningsregistret kan ta ett par veckor att få, så det är bra att vara ute i god tid.

 1. Fundera över ditt löneanspråk

I vissa fall så vill arbetsgivaren ha löneanspråk med i sin jobbansökan. Har du tidigare erfarenhet av samma eller liknande typ av tjänst kanske du vet ungefär vad du har för löneanspråk, men är det en bransch du inte känner till kan du till exempel göra research och kolla på medellöner eller höra med bekanta i branschen vad de tycker är ett rimligt löneanspråk.

 1. Ring runt och fråga tidigare arbetsgivare om de vill vara referens

De allra flesta arbetsgivare vill ha referenser från tidigare arbetsgivare. Det är en god idé att ringa runt till chefer du har haft innan och fråga dem om de kan tänka sig att vara din referens. På så vis får du deras godkännande och en möjlighet att förbereda dem på vilken typ av tjänst du har sökt så de kan lyfta fram aktuella färdigheter.

 1. Läs på om företaget du söker jobb hos

Att vara påläst om företaget får dig att verka seriös och intresserad. Det är vanligt att rekryteraren frågar vad du vet om företaget och deras historia och verksamhet. Kan du då svara på det och har egna tankar kring varför just du kommer passa bra i företaget ger du ett professionellt intryck.

 1. Googla dig själv

Idag är det vanligt att arbetsgivare använder sociala medier utöver ditt CV och personliga brev för att få en bild av dig. Det gör att dina sociala plattformar är ett bra sätt för dig att göra “reklam” för dig själv och visa vem du är. Vårt tips är att googla dig själv och se vad som kommer upp. Är det din instagramprofil och du känner att innehållet är av ett slag som inte kommer attrahera en potentiell arbetsgivare bör du kanske fundera över att göra om lite.

 1. Gör ett gott intryck på intervjun

Blir du kallad till intervju har du hittills gjort allt rätt – bra jobbat! Nu gäller det att göra ett så gott intryck som möjligt för att öka dina chanser. Ställ många frågor, visa intresse och visa att du är ordentligt påläst. Enkla saker som att komma i god tid och vara välklädd är också viktiga faktorer när det kommer till att göra ett bra intryck.

Lästips: Vilka jobb du kan söka utan utbildning och fördelarna med att jobba deltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *